Skip to content

Wilma Lundström

Wilma Lundström – Reikimaster och grundare av Wildkonst

Jag trillade in i yogans magiska värld som tonåring då min storasyster skrev sitt slutarbete om yoga.

Hon berättade för mig att ämnen som vi ofta diskuterar och sånt jag säger fanns skrivet i yogalitteraturen.

Jag som vid det här laget fortfarande var allvarligt sjuk, läste inga böcker p.g.a. rejäl hjärndimma. Jag hade spenderat en stor del av min tid i vad vi i efterhand har insett att var djup meditation, för att hantera den kroniska smärtan som jag fick uppleva.

Introspektionen jag utvecklade i yogaträningen ledde mig på väg mot bättre hälsa. Jag hängde ofta med på min storasysters yogapass, och när jag flyttade till Umeå hittade jag en av mina favoritstudios, Love Yoga. Jag var där både lunch, kväll och flera helger.

Det var på Love Yoga som jag fördjupade mig i Reiki med Michelle Baker. Det gav mig ett verktyg för att handskas med min ”överkänslighet” och ett sätt att stärka mig själv ytterligare inifrån.

De senaste åren har jag fokuserat mycket på barn och ungdomar för att ge dem verktyg att handskas med vår digitaliserade värld. Jag har via mitt företag Wildkonst jobbat med naturligt välbefinnande, ceremonier och läkande konst.

Jag har tränat med Alexander vid Raseborgs Yogaskola och han har fungerat som en mentor, stöttat mig, gett mig möjligheter och delat med sig av sin stora kunskapskälla. Det har bidragit till ett pånyttfött intresse för den fysiska delen av yoga.

För min del har yoga inte handlat om fitness-träning, det kommer liksom på köpet. Yoga har för mig handlat om att ge kroppen den uppmärksamhet den förtjänar, och är ett viktigt verktyg för min mentala hälsa.

Min yogaträning är en uppoffring och en bön där jag i bästa fall stärker min koppling och samhörighet till alltet.

När livet stormar är det mycket svårt att infinna sig på yogamattan, men då jag lyckas ta mig dit har jag möjlighet att bli omfamnad av lugnet mitt i stormen. Även om det inte inte alltid lyckas har jag aldrig ångrat ett yogapass.

När jag guidar klasser, oberoende vad det är, strävar jag efter att skapa ett utrymme där deltagarna får landa i kroppen, känna in sin egen inre värld, livskraften, källan, vad än man vill kalla det, som vi alla har tillgång till.

Jag har en brinnande passion för naturligt välbefinnande och har dedikerat stora delar av mitt liv på detta ämne, dels för att jag känt att jag inte haft så många andra val men också för att det intresserar mig. Vi har alla något att dela med oss av, och eftersom jag gått till dessa ställen inom mig kan jag hålla ett utrymme där det blir lättare för andra att gå till likande ställen inom sig själva.

Det är min önskan och bön att alla individer skulle få uppleva sann hälsa på alla plan 🙏

लोकः समस्ताः सुखिनो भवन्तु)
Lokāḥ Samastāḥ Sukhino Bhavantu