Skip to content

Ashtanga Sommaryoga

  5 MÅNDAGAR 3.6 – 1.7.2024 KL 18.00 – 19.15

  LEDD ASHTANGA FÖR EN BLANDAD GRUPP

  MÅNDAGAR KL 18.00 – 19.15

  Vi trÀnar ashtanga yogans första trÀningsserie i ett flöde i takt till gruppens andetag, Àven med inslag frÄn den andra trÀningsserien nu som dÄ.

  Kursen lÀmpar sig Àven för nybörjare i ashtanga yoga som Àr beredda pÄ en fysisk och vÀrmande form av yogatrÀning, och som deltar i kursen frÄn början.

  Yoga ska trĂ€nas pĂ„ ett lugnt och omsorgsfullt sĂ€tt – oberoende av hurdan sorts yoga du trĂ€nar! 

  Paradoxen Ă€r att mjuka rörelser krĂ€ver styrka och kroppskontroll. Patañjali skriver i sutrorna “Sthira sukham asanam”, vilket betyder att hĂ„llningen (asana) ska vara stabil, fokuserad, jordad (sthira) och samtidigt avslappnad, lĂ€tt och behaglig (sukha).

  I min undervisning vill jag att eleven ska fÄ maximal nytta av övningarna, oberoende av Älder eller kroppstyp. En stor del av mina elever har varit dubbelt min egen Älder, vilket har lÀrt mig att anpassa undervisningen och jag kan ge nyttiga alternativ som hjÀlper eleven att upprÀtthÄlla en sund miljö i kroppen.

  Som yogalÀrare mÄste man förstÄ att en del övningar kan orsaka problem för vissa, och dÄ kunna erbjuda andra alternativ med motsvarande nyttoeffekter.

  LĂ€rare: Alexander Lemberg

  Pris för alla 5 mÄndagar
  Normalpris: 84€
  Rabattgrupp: 78€ (pensionĂ€rer, studerande och under 18 Ă„ringar)

  AnmÀlan | Imoittautuminen