Skip to content

Ashtanga Yoga För Nybörjare | Alkeiskurssi

  8 måndagar 19.8.2024 – 7.10.2024 kl 19.20 – 20.20

  ASHTANGA GRUNDKURS – ASTANGAJOOGAN PERUSTEET

  Lär dig yoga med Alex

  Den här kursen är designad för att ge dig grunden i Ashtanga Yogans halva första träningsserie.

  Ashtanga Yoga är ett system av traditionella yogapositioner som länkas samman med långsamma rörelser i takt till andetagen, och kommer från Indien. Då du tränar regelbundet kan du förvänta dig en starkare och piggare kropp, och samtidigt bättre välmående och hälsa.

  Vår första session är lite längre, och slutar kl 20.45, och innehåller en introduktion till Ashtanga Yoga metoden.

  I bästa fall kan du se mer styrka, uthållighet, smidighet, förbättrad matsmältning och koncentration, reglering av nervsystem och sömn, redan efter bara några månader av träning!

  Yoga ska tränas på ett lugnt och omsorgsfullt sätt – oberoende av hurdan sorts yoga du tränar! 

  Paradoxen är att mjuka rörelser kräver styrka och kroppskontroll. Patañjali skriver i sutrorna “Sthira sukham asanam”, vilket betyder att hållningen (asana) ska vara stabil, fokuserad, jordad (sthira) och samtidigt avslappnad, lätt och behaglig (sukha).

  I min undervisning vill jag att eleven ska få maximal nytta av övningarna, oberoende av ålder eller kroppstyp. En stor del av mina elever har varit dubbelt min egen ålder, vilket har lärt mig att anpassa undervisningen och jag kan ge nyttiga alternativ som hjälper eleven att upprätthålla en sund miljö i kroppen.

  Som yogalärare måste man förstå att en del övningar kan orsaka problem för vissa, och då kunna erbjuda andra alternativ med motsvarande nyttoeffekter.

  PRIS

  Early-bird pris för kursen: 99€ (Erbjudandet gäller fram till den 19.6.2024)
  Normalpris för kursen: 119€ 
  Erbjudande: Kurs + 5x kort: 172€ (spara 26€)
  Erbjudande: Kurs + 10x kort: 219€ (spara 44€)

  Förhandsanmälan

  Du måste förhandsanmäla dig (nedan) till kursen för att delta. Din plats blir reserverad då kursen är betald. En administrationsavgift på 40€ uppbärs vid kursavbokningar som görs fram till den 12 juli, 2024. Inga avgifter återbetalas efter den 12 juli, 2024.

  Betalningar

  Efter att du anmält dig till kursen får du inom 0-1 dagar en faktura med 7 dagars betaltid. Din kursplats reserveras då kursen är betald i sin helhet.

  Du kan betala kursen med elektroniska motionsförmåner, så som ePassi, Smartum eller Edenred, eller också kombination av faktura och motionsförmåner. Välj isåfall faktura nedan och skriv i meddelandefältet hur mycket du betalar med motionsförmåner, så får du en faktura på det kvarvarande beloppet.

  För att Early-bird erbjudande ska vara giltigt bör fakturan vara betald i tid. I övriga fall förkastas din anmälan, och du måste anmäla dig på nytt enligt aktuell prislista.

  UTRUSTNING

  Tag med en egen yogamatta om du har. Några lånemattor finns till hands i yogasalen.

  Vi yogar barfota i mjuka och rörliga kläder. Håll magen tom åtminstone 2h innan träning, och undvik att dricka vatten precis före lektionen.

  SPRÅK

  Huvudsakligen hålls kursen på svenska. Om inte alla förstår svenska, så hålls kursen åtminstone delvis på engelska. Instruktioner på finska även möjligt.

  Voit asioida suomeksi.

  LÄRARE

  Alex Lemberg [E-RYT-200 (Experienced Registered Yoga Teacher), YACEP (Yoga Alliance Continuation Education Provider)]. Undervisat yoga i över 10 år.

  Anmälan | Imoittautuminen